Childish Gambino дебютира на 1-во място в сингъл класацията на САЩ - Billboard Hot 100 с “This Is America”

Childish Gambino дебютира на 1-во място в сингъл класацията на САЩ - Billboard Hot 100 с “This Is America”
16 Май 2018

Носителят на наградите Грами, Златен Глобус и Еми, звукозаписният артист, актьор и продуцент Чайлдиш Гамбино дебютира тази седмица на #1 място в сингъл класацията на САЩ - Billboard Hot 100 - със завладяващия сингъл и смразяващ видеоклип към него - “This Is America”.  

Излъчен премиерно в телевизионния ефир по време на гостуването на Чайлдиш Гамбино в шоуто "Saturday Night Live", видеото към “This Is America” има 125 милиона гледания вече в YouTube.

Сингълът е номер 1 в глобалната сингъл класация на Spotify (Global Chart), #1 в американския сингъл чарт в Spotify, #1 в чартовете на iTunes в 45 държави и в Top 5 на iTunes в още 63 пазара. 

Видеклипът, режисиран от Хиро Мурай, се превърна в най-гледаното видео на годината до момента, след като направи 85 милиона гледания в премиерната си седмица и регистрира най-успешен дебют за 2018-та. “This Is America”е  #1 класациите на YouTube „Songs Сhart“ в 11 държави включително в САЩ, Великобритания, Австралия и други. Платформата обяви, че видеото към "This is America” е в Топ 5 на най-бързо достигналите 100 милиона гледания клипове в цялата история на YouTube.

NPR описва визуализацията като "шокираща и брилятно продуцирана", Fader обяви песента за "разтърсваш шамар за всички ни",  а Вашингтон Поуст заявява: "Вижте го за първи път и ще бъдете ужасени от сцените във видето. Изгледайте го втори път и ще бъдете привлечени от движенията и изражението на лицето на Чайлдиш Гамбино. Изгледайте го трети път и причината за това противопоставяне ще ви става все по-ясна".

“Шокиращо и брилятно продуцирано видео към песен, която кара фенове и музикални журналисти непрекъснато да се връщат към нея”. – NPR

"Невероятно новаторство, извършено от режисьора Хиро Мурай, в структурата на традиционен музикален видеоклип".– Los Angeles Times

“Песен, която остави бъзмълвни много хора, а други не спират да говорят за нея след премиерата в шоуто SNL”. - Complex

Прочетете още