Често използвате Viber! Знаете ли тези трикове?

Често използвате Viber! Знаете ли тези трикове?
19 Април 2017

Вайбър отдавна спечели любовта на многобройните потребители, но не всички са запознати с неговите функции. Ако ви интересува как да подобрите работата с това приложение, следващите редове са за вас.

1. Ако искате да скриете информацията, кога сте били онлайн последно, влезте в "Настройки" - "Защита" и изключете статуса "Онлайн". Дори и ако влезете въс Вайбър, за да направите тази стъпка, никой няма да разбере.

2. Не претоварвайте паметта на телефона. Гласовите съобщения във Вайбър автоматично се съхраняват в телефона. За да не претоварвате паметта, най-добре е да ги изтриете. Влезте в "Настройки" - "Медия" и кликнете върху опцията "Изтрий гласови съобщения".

3. Инсталирайте Вайбър на компютъра си. Още един полезен съвет във връзка с използването на приложението - комуникирайте с други потребители на Вайбър чрез своя компютър. Просто го инсталирайте на компютъра.

4. Ако искате да скриете статуса за преглед на съобщения и изпращача да не разбере, че сте прочели съобщението му, влезте в "Настройки", изберете опцията "Известия" и деактивирайте опцията "Покажи прегледаните съобщения".

5. Можете да се възползвате и от Секретен чат (Secret Chats) във Вайбър. Това означава по-голяма дискретност за потребителите. Става въпрос за чат разговорите, където съобщенията по наше желание може автоматично да се изтриват, след като са прочетени от лицето, до което са изпратени. Отделно от това тези "тайни съобщения" не може да бъдат запазени чрез "print screen". Целият разговор остава криптиран в самия Вайбър. Потребителят може да води с един човек или с група два паралелни разговора - един нормален и един таен. Тайният разговор ще бъде обозначен с катинарче.

6. Ако не искате вашата профилна снимка да се вижда от всички потребители на Вайбър (непознати), влезте в "Настройки" - "Защита" и деактивирайте опцията "Покажи моята фотография". Сега потребителите, които не са във вашия списък с приятели, няма да виждат вашата снимка.

Прочетете още