"Черната пантера" остава начело на боксофиса в САЩ за пета седмица

20 Март 2018

Новият филмов хит със супергерои "Черната пантера", който е дело на Walt Disney, вече пет поредни седмици оглавява американската боксофис класация. Тази седмица той надви възродения “Томб Райдър” на Warner Bros.

"Черната пантера" генерира 27 млн. долара приходи през уикенда в кината в Северна Америка, сочат данни на ComScore. Това прави лентата първия филм след "Аватар" постигнал такъв успех. Припомняме, че в края на 2009 и началото на 2010 г. "Аватар" оглавява боксофиса седем поредни седмици и от тогава нито един филм не е имам подобен успех.

Очаква се той да надмине постигнатите от "Отмъстителите" 623 млн. през тази седмица и така ще се превърне в най-касовия филм за супергерои в боксофис историята на Америка. 

Още едно постижение – само за 31 дни "Черната пантера" надмина рекордните доскоро приходи от 600 млн. долара в САЩ. Това го превръща във втория филм, постигнал толкова бързо подобен успех, след "Междузвездни войни: Силата се пробужда".

На второ място се нареди "Tomb Raider: Първа мисия" с приходи 23,5 млн долара. Хитът с Алисия Викандер не успя да достигне приходите на първия филм с Анджелина Джоли, но по света стартира с впечатляващите 84,5 млн долара.

На трета позиция е филмът "I Can Only Imagine". Драмата с Денис Куейд е с малко над 17 млн. долара приходи.

Прочетете още