Черен петък. Или с други думи - нека пазаруването започне сега!

Черен петък. Или с други думи - нека пазаруването започне сега!
27 Ноември 2015

Черният  петък е особен ден в  САЩ. Пада се веднага след Деня на благодарността. С него се поставя начало на коледния пазар и то не какво да е, а... направо ударно!
Какво се случва? На този ден обикновено се предлага намаление на цените на  всички видове стоки като се достига до -50%.

Ако не сте от потребителите, които буквално нощуват пред магазините, в желанието си да успеят първи да се възползват от големите намаления - не се притеснявайте - до края на деня има време да се включите!   В Черния петък магазините отварят много рано — около 5 сутринта, а някои най-големи търговски вериги — даже в полунощ. :)

 Заради засиления интерес много работодатели дават свободен ден на служителите във фирмата. А статистиката сочи, че в този ден търговците отчитат и висок приход. В  класацията на 10-те дни в годината с най-големи продажби между 1993 и 2001 г. денят е заемал между 5-то и 10-място, а само след 10 години, от 2003-а насам, денят вече е на почетното първо място.


Любопитно е, че терминът „Черен петък“ за пръв път се появява във Филаделфия в началото на 60-те години на ХХ век.  Парадокслано  с него служители на местната полиция са наричали петъка след Деня на благодарността заради големите задръствания по пътищата. Е, сега  задръствания има не само след този голям американски празник, а и след вълнението покрай масовата покупателна активност на гражданите на  Black Friday.

Погледнато от друга гледна точка  няколко неправителствени организации считат за изключително вреден стреса през този ден. Каквото и да си говорим, обаче, отстъпките в магазините се оказват наистина изгодни за потребителите.

А вие от кой тип сте -  от тези, които са успели да се възползват от намаленията или спадате към тези, които предпочитат да останат настрана от целия стрес, неминуемо присъстващ в борбата да успеете да се преборите за най-изгодната стока....с поне още 10-ма други купувачи ?

А нека междувременно да се позабавляваме с някои илюстрации... или пък да се подготвим да очакваме неочакваното :)

Снимка: vincevontruong

Снимка: jaimez981

Снимка: Hocoxhttp://www.memecenter.com/fun/4209757/gladiators-then-and-now

Снимка: fraterbbobbo

Снимка: Nova

Снимка: christopher.cobley.9

Прочетете още