Apple разработва нови продукти с добавена реалност

Apple разработва нови продукти с добавена реалност
Снимка: technigadgets
22 Март 2017

Компанията Apple вече усилено разработва своите услуги с технологията, която да начертае нейното бъдеще.

Apple дължи много на успеха на iPhone. Компанията в голяма степен е това, което е днес, благодарение на своя смартфон, който ѝ носи най-много приходи. Но тя съзнава, че това няма да е вечно и наближава времето, когато нова технология ще измести смартфона. Според Apple това ще е добавената реалност.

Снимка: kawwiaa

Според източниците на агенцията, добавената реалност е избрана лично от изпълнителния директор на Apple Тим Кук. Той е твърдо решен това да е новият голям бизнес на Apple. Добавената реалност е технология, която наслагва виртуални елементи върху видео, което се заснема и показва на дисплея в реално време. Разликата с виртуалната реалност е, че добавената комбинира видимото от обектива в реалния свят с виртуалния.

Снимка: totinos

Това създава повече възможности за интерактивно съдържание. Например карта, която да насочва движението, да излиза информация за разпознати от системата обекти и забележителности. Възможно е чрез добавената реалност да се показват менюта и оферти на ресторанти, покрай които се минава, информация за продукти в магазините и др. Разбира се, може да се играят и игри, които превръщат дома в игрално поле.

Снимка: technigadgets

Според Кук потенциала на на добавената реалност да промени бизнеса и света на технологиите е толкова голяма, колкото беше на смартфона. Той смята, че хората ще използват добавената реалност по няколко пъти на ден и подобно на смартфона, тя ще се превърне в част от живота на човека.

Apple вече е формирала екип от свои служители, които да разработват технологията. Сред целите са както създаване на необходимия софтуер, така и на хардуера. В екипа има и бивши инженери на други компании, които са работили за виртуалните очила Oculus Rift, Microsoft HoloLens и др. Има и специалисти по визуални ефекти от Холивуд.

Снимка: aleclikesmacintosh

Агенцията твърди, че Apple работи по няколко продукта с добавена реалност, включително и очила, които да се свързват безжично с iPhone. Те обаче са в доста ранна фаза на разработка. Въпреки това Apple Планира да подготви и пусне първите услуги с добавена реалност по-рано, директно в iPhone. Разбира се, компанията не коментира темата. тъй като повечето устройства и разработки в момента са експериментални, те може да не се реализират или да бъдат променени в процеса на работа.

Снимка: technigadgets

Една от първите функции, които може да се появят, е възможност за камерата на iPhone да променя фокуса на снимката след като тя е направена, както и да се избира обект от кадъра, който да бъде завъртян. Също така се работи по добавянето на визуални ефекти в реално време върху лицето на човек, подобно на филтрите на Snapchat. Все още няма яснота дали някоя от тези функции ще е готова навреме за iPhone 8 и юбилейния модел, които се очакват през септември 2017-та.

Източник: https://vesti.bg

Тагове: Технологии

Прочетете още