Apple наема инженери от НАСА за тестването на безпилотни автомобили

Apple наема инженери от НАСА за тестването на безпилотни автомобили
25 Април 2017

Apple обяви, че ще наеме от НАСА шестима специалисти в сферата на роботиката, които да надзирават разработката и ефективността на безпилотните коли.

Снимка: mercedesbenz

Според изданието „Уолстрийт Джърнъл” шестимата нови служители в „ Apple” ще бъдат инженери специалисти в областта на роботиката, които освен обмена на знания и опит, ще получат възможността и да тестват лично ефективността на колите „Лексус”, оборудвани с технология за безпилотно управление.

„Уолстрийт Джърнъл" припомня, че преди „ Apple” си бяха поставили за цел да разработят само полуавтономни автомобили. Постепенно амбициите на компанията станаха по големи и тя реши да създаде напълно автономно превозно средство, което „познава” собственика си по пръстовите отпечатъци и се задвижва чрез натискане на бутон, с който превозва пътниците си до тяхната дестинация.

Снимка: carsthatnevermadeitetc

В края на март НАСА офицално обяви, че включва прототипите на самоуправляващите се роботизирани коли към проекта си за усвършенстване, чиято крайна цел е да се разработят надеждни и сигурни транспортни средства, "способни да анализират обстановката на пътя и да се придвижват без водач".

Прочетете още