Amy Winehouse: "Аз не съм една от тези, които се опитват да вземaт своите петнадесет минути слава."

Amy Winehouse:
Снимка: amyjdewinehouse
23 Юли 2016

Ейми Уайнхаус добива популярност със специфичния си стил на пеене, който включва соул, фънк, джаз, рок и R&B. Има шест номинации за награди Грами и печели пет, правейки нов рекорд за най-много спечелени награди Грами от жена в една нощ. 

Снимка: robertocustodioart

Ейми оказва влияние върху нарастването на популярността на жените соло изпълнителки и съживява британската музика.

Отличителният стил на Уайнхаус се е превърнал в муза за модни дизайнери като Карл Лагерфелд. Тя и бившият ѝ съпруг Блейк Фийлдър - Сивил имат проблеми със закона, което допринася за неговия престой в затвора. През 2008 г. Ейми се сблъсква и със здравословни проблеми, които застрашават не само кариерата, но и живота ѝ. Проблемите на певицата с наркотиците и алкохола, също така и самоунищожителното ѝ поведение, се превъръщат в редовна тема за таблоидите от 2007 г. до нейната смърт.

Снимка: vvolfclick

На 23 юли 2011 г. Ейми е открита мъртва в апартамента си в Лондон. След аутопсията не са дадени причини за смъртта, но според резултатите от направените токсикологични тестове в кръвта на певицата няма следи от наркотици, а от алкохол. Бащата на Ейми — Мич Уайнхаус, откровено споделя, че дъщеря му все още е имала проблеми с алкохола и не е успявала да контролира страстта си към него след няколкоседмично въздържание.

Снимка: xeptum

В нейна памет ви представяме някой мисли и цитати на певицата.

"Татуировките никога не са твърде много."

"Никога не лъжи този, който ти се доверява. Никога не се доверявай на този, който те е лъгал."

"Няма смисъл да се говори нищо друго освен истината."

"Най-голямата грешка, която могат да направят родителите, е да заченат детето си при лоша музика."

"Ако ме гримират твърде много, всичко завършва с това, че аз просто заприличвам на нечия леля. А аз искам да си остана себе си!"

"На мен не ми е нужна помощ, понеже, ако аз не мога да си помогна сама, то никой не може да ми помогне."

"Аз не съм една от тези, които се опитват да вземaт своите петнадесет минути слава. Аз съм просто един музикант, и аз се опитвам да бъда честна."

Снимка: imcreepingdeath99

Тагове: В памет

Прочетете още