Албумът "No Plan" на Дейвид Бауи излиза на CD

Албумът
Снимка: ВИРДЖИНИЯ РЕКЪРДС/SONY MUSIC
16 Февруари 2017

След премиерата на дигиталната версия, ЕР албумът „No Plan“, който включва трите песни, реализирани по време на последната звукозаписна сесия на Дейвид Бауи за неговия 28-ми и финален студиен проект ★, ще бъде издаден и на физически носител. "No Plan" ще излезе на CD и няколко различни версии на винил, включително и колекционерско винил издание, произведено на бял винил с ексклузивен литографски отпечатък в ограничен тираж.

Снимка: ВИРДЖИНИЯ РЕКЪРДС/SONY MUSIC

На 10 януари излезе дигиталната версия на ЕР албума No Plan включваща песните “No Plan”, “Killing A Little Time” и “When I Met You” заедно с едноименните сингли от албумите – "Blackstar“ и “Lazarus”.  Дигиталният ЕР албум No Plan достигна #1 място в iTunes класациите на 11 държави включително Великобритания, Холандия, Дания, Ирландия, Норвегия, Финландия и Швеция, и влезе в Топ 20 на повече от 30 страни по света.

Снимка: ВИРДЖИНИЯ РЕКЪРДС/SONY MUSIC

Една минута преди полунощ на 7-ми срещу 8-ми януари, 2017г., денят, в който светът щеше да отбележи 70-годишния юбилей от рождението на Дейвид Бауи, тишината беше нарушена от премиерата на завладяващото видео към песента “No Plan". Видеото е режисирано от Том Хингстън, работил заедно с Бауи върху визуалната интерпретация на оригиналната версия на “Sue (Or In A Season Of Crime)" от проекта "Nothing Has Changed“.

 

За 12-те месеца от премиерата на последния студиен проект на музикалната легенда, албумът се превърна в един от най-успешните албуми в цялата кариера на Дейвид Бауи. "Blackstar” оглави класациите за продажби на албуми в 20 държави като се превърна и в първия номер едно албум на Бауи в САЩ. Световни медии като BBC, Entertainment Weekly, The New York Times, NPR, Rolling Stone, AV Club, Flavorwire, The Los Angeles Times, MOJO, Newsweek, Now, Paste, Q, The Wire, Uncut и други, поставиха албума на челно място в годишните си класации.

Прочетете още