5 приложения, които да инсталирате на смартфон с Android, за да улесните ежедневието си

5 приложения, които да инсталирате на смартфон с Android, за да улесните ежедневието си
Снимка: Mike MacKenzie
19 Януари 2018

Ако сте се сдобили с нов Android смартфон? Ако искате да го заредите с няколко приложения, които ще са ви от полза, да го персонализирате и да улесните ежедневието си, ето пет предложения за Вас и вашия нов смартфон:

1. SwiftKey Keyboard (безплатно)

SwiftKey е една от най-популярните Android клавиатури там. Приложението непрекъснато се учи от вашия стил на писане и предлага AI-задвижвани прогнози за ускоряване на писането. Освен това има автоматична корекция от най-високо ниво. SwiftKey е собственост на Microsoft и поддържа над 150 езика. Има повече от 80 цвята, различни дизайни и теми, от които можете да избирате, което ви позволява да го персонализирате според вашите предпочитания. 

2. Google Keep (безплатно)

Google Keep ви позволява бързо да записвате мислите си. Можете да създавате бележки и списъци, както и гласови бележки. Можете да добавяте цветове и етикети към всяка бележка, което улеснява намирането им след това. Приложението поддържа и напомняния на базата на местоположения и ви позволява да споделяте бележки с други хора. Една от най-добрите характеристики на приложението е, че бележките, които създавате, се синхронизират на вашите устройства, така че да имате достъп до тях от вашия смартфон, таблет или компютър.

3. Pixlr (безплатно)

Pixlr е приложение за редактиране на снимки, предлагащо два милиона комбинации от ефекти, наслагвания и филтри. Можете да създавате колажи от снимки, да премахвате недостатъци или червени очи от лица, или да направите снимките си да изглеждат като рисувани с моливи. Има много други възможности за редактиране, които могат да подобрят качеството на изображенията. Вашите творения могат да се споделят с приятели в мрежи като Instagram, Facebook и Twitter.

4.  WPS Office and PDF (безплатно/ $24.99 на година)

WPS Office ви позволява да осъществявате достъп до всичките си документи от едно място. Приложението поддържа множество файлови формати (включително DOC, CSV, PPT и PDF) и може да създава документи, бележки и електронни таблици, да преобразува всички офис документи в PDF файлове и да защитава важни файлове с парола.

WPS Office and PDF ви позволява да сканирате хартиени документи в PDF файлове с камерата на телефона си и разполага с вграден Night Mode, който улеснява четенето на файлове при слабо осветление. WPS Office е безплатен и съдържа реклами, от които можете да се отървете с абонамент. Това също ви дава достъп до премиум функции като преобразуване на PDF в Word файлове, място за съхранение в облака и др.

5. AccuWeather (безплатно / $2.99)

На новия си смартфон ще имате нужда и от чудесно приложение за времето. AccuWeather е едно от най-добрите. Приложението ви предоставя всички основни неща, като текущо време, почасови прогнози, скорост на вятъра и т.н. Приложението също така предлага няколко премия функции, които може да закупите.

Прочетете още