5 идеи как да пестим пари бързо и лесно

5 идеи как да пестим пари бързо и лесно
Снимка: Tax Credits
27 Юни 2016

Понякога най-трудното нещо при спестяването на пари е самото начало. Може да бъде трудно да измислите начини да спестите пари и да използвате спестяванията си правилно, за да постигнете финансовите си цели. Надяваме се следващите съвети да ви помогнат.

1. Запишете разходите си

Първата стъпка в спестяването на пари е да сте наясно колко харчите. За един месец си водете отчет за всичко, което харчите. Това означава всяко кафе, всеки вестник и всяка закуска, закупени през този месец. След като разполагате с информацията ще може да получите общата сума за всички разходи.

2. Съставете си бюджет

Сега, когато имате добра представа колко харчите в рамките на един месец, можете да си изградите бюджет, да планирате разходите си. Лимитирайте вашите прекомерни харчове и всеки месец поставяйте, заделяйте някаква сума към спестовния ви фонд за спешни нужди. Не забравяйте да включите разходи, които имате редовно, но не всеки месец, като прегледите за автомобила ви.

3. План, за да пестим пари

Ако разходите ви не позволяват да заделяте пари, може би е време да се намалят. Открийте второстепенните неща, за които можете да харчите по-малко, например развлечения и хранене навън.

4. Как да пестим пари по-лесно с автоматични преводи

Автоматичните трансфери към вашата спестовна сметка могат да направят спестяването много по-лесно. Чрез преместването на средства извън вашата сметка, ще бъде по-малко вероятно да харчите пари, които искате да заделите. Има много възможности за създаване на трансфери. Можете дори да получавате част от вашата заплата директно в спестовната си сметка.

5. Гледайте как вашите спестявания растат

Проверявайте вашия напредък в спестяването всеки месец. Това, би могло да ви мотивира.

Тези прости начини за пестене могат дори да ви вдъхновят да спестявате повече и да постигнете целите си по-бързо.

Тагове: Как да...?

Прочетете още