10 съвета, с които ще подобрите формата си за лятото!

10 съвета, с които ще подобрите формата си за лятото!
31 Май 2016

 

1. Приемайте повече вода! Опитайте се да пиете поне по 3 литра вода на ден. Имайте предвид, че водата трябва да се пие не непосредствено преди и след хранене. Разстоянието от приемането й до храненето трябва да е около 30 минути и съответно 30 минути след хранене. Това е важно за да се избегне отмиване на стомашните сокове посредством които се разгражда храната в стомаха.

2. Започнете сутринта със сок от 1 лимон. Той помага за почистване на стомаха от налепи и токсини.

3. Избягвайте асансьорите! Винаги избирайте стълбите, ако има такава алтернатива. Това е един много лесен начин за поддържане на добра форма.

4. Ходете пеша! Разхождайте се колкото може повече. Избирайте удобно място, на което да оставите колата си и вървете до избраната цел. Това не само ще раздвижи метаболизма ви, но и ще подобри тоносът ви.

5. Консумирайте повече плодове!  Наблягайте на цитрусовите, ябълките и гроздето. Гроздовите семки също са полезни за чревната флора. Избирайте всички плодове на пазара стига те да са свежи. Избягвайте бананите, ако искате да отслабнете.

6. Овкусявайте салата си умерено! Често сме склони да прекаляваме, когато държим шишенце със зехтин в ръка.

7. Хранете се на често по малко!

8. Всеки ден правете упражнения! Дори 10 минути на ден отделени за коремни преси и някое упражнение ще са ви от голяма полза. Не отлагайте за по-дълга тренировка. По-добре често и за кратко отколкото да отлагате, например за утре.

9. Хранете се бавно! Наслаждавайте се на всяка хапка и никога не го правете на крак.

10. Избирайте сурови ядки вместо печени!

Тагове: Полезно

Прочетете още